Pages

Monday, October 27, 2008

Mamam

Before balik, aku, ija n alya lunch kat secret receipe

Sunday, October 26, 2008

Open House Mat..

Arini satu hari open house bermula..


Saturday, October 25, 2008

Gi kl

Pastu terus gi kl...citer will update later

Open House

Arini ada 3 open house, tp 2jek sempat aku gi, ina n masayu...

Lebey kurang pulak bajunya...tu the day before

Thursday, October 23, 2008

Audit Dalaman

Arini tamatla audit dalaman kolej aku bil.2:2008, bosan sungguh rasanya audit kali ini...sejak dari Khamis-Jumaat.. bcoz auditor kali ini begitu particular, strict ikut all the procedures...so banyak la penemuan-penemuan dan kekantaoian berlaku...petang ini mesyuarat penutup...kita dengar apa yg didapati oleh auditor2 ni...bosannya rasa bila process owner tak wat, aku yang ditanya...

Wiper

alya suka sangat main wiper ni, bila aku off kan dia on kan balik...pandai pandai...
dahla sekuat ada dia retap benda tu, alamatnya japlagi rosak ler ..
video

Wednesday, October 22, 2008

tiap petang, aktiviti aku ialah melayan alya, dah takleh wat pe dah, especially kalau abang gi bersukan...so keje aku amik gambo diala..ok semalam ni aku ngantuk sangat, aku pun bagi la alya bakul mainan dia ni, dia lak baik sungguh, duk setempat main, abisla dia kembur semua...tak kesahla tu, dapatla aku terlelap kejap, diamjek n tak kacau aku...bagusss...


aku belikan dia berus gigi ni, first time aritu semangat la aku masukkan jari aku dalam mulut dia, apalagi...ngappppp rasa nak putus jari aku


ini, cermin mata aritu, terkekeh2 dia ketawa tgk aku pakai


kecik2 dah pandai mencarut kah???


aku tutup kipas, jakun la tu!


teman papa semayang, kalau aku..dah bis dia landing kat sejadah tu

Tuesday, October 21, 2008

Duit Raya

Semalam kami duk mengira duit raya alya...selagi belum habis raya, selagi itu harus kumpul lagi...so ini adalah yg kat tangkak...kat muo ada lagi dah tinggalkan, takkan nak duk usung merata duit dia ni, abis aku pakai nanti...oppsss untuk makluman mama tak guna langsung yek duit anak mama ni, semuanya telah dimasukkan ke ASD, so bila alya dah besar nanti, adalah duit bekalan untuk dirimu...bila abis raya nanti mama masukkan yek sayang! sket lagi untuk capai target... target nya berapa?? tungguuuu....

Monday, October 20, 2008

Urusetia yang tak setia

Semalam aku telah menyertai urusetia utk Kursus Mengurut di Kem Nasuha...plannyer nak tido sana la...so siapla pack2 semua, amik alya tghari terus gi sana...ingatkan tempat tu kecik, alih besaq nya belakang dia, ngan pokok herba tu, macam hutan la pulak, siap ada kem untuk PLKN lagi...jauhnye nak gi bilik yg mewah dia tu. dalam ati aku pk, boleh ke tmpt gini utk si kecik ni...

sampai jek, aku pun landing la dulu ngan alya, abang gi tmpt kursus tu...so aku pun menghayatila bilik kayu tulen tu...kelas...rm 250 satu malam, stkt nak gi sendiri, taknakla aku dalam utan camni..






semua pakai kayu, bilik air dia pun best, ada bath tub yg besar, dapatla alya berendam...punyala seronok dia... tak amik gambo jek..

Sunday, October 19, 2008

Akhirnya

Akhirnya, semalam aku balikla, n alya dapat selsema, sian dia malam tadi asyik terjaga, nak nangis, aku pun kene la teman dia, aku pun sapukan vicks, minyak yu yee semua, nasibla susu badan, so tala kan ajek.peluk dia, senyap la...semoga cepat sembuh sayang..

Beraya umah ISzan@MamaNaufal

Aku tak ikut sepenuhnyala Ija beraya, coz dah janji ngan Iszan nak gi umah dia, lama tak jumpa Naufal, dah beso dah anak bujang ni, hensem but moody, tak sihat ..takpe nanti dah sihat kita jumpa lagi ekkk! dah penat ni, leh la landing2 n borak2 coz dah lama tak jumpa ex house mate masa kat utm ni dulu...terlepasla rindu kat ko iszan, hehe...bila nak jumpa ramai@ lak?baru meriah ngan anak2 masing, ooo kita jumpa masa cik Ell kawin la...so El, bila lagi??hehe, jangan mare...


alya tengokjek tau!


cian diaaa... sedey jek muka dia...dah baik lomni??


ha ini memang tak reti diam, adajek benda nak digapainye

p/s: iszan, upload gambo kita tu, aku nak amik!

Sabtu

Hari Sabtu ni pulak, aku n alya ikut Ija beraya..huh penat sungguh, ada 8 buah rumah, tapi aku gi 6 jek, pastu aku lepak umah Iszan@mamaNaufal


alya sangatla suka, coz ada ramai budak2


penat, alya pun tidola...


bestnya piano ni, alya sudah gerammmm...


yeaahhh, tunjukkan bakatmu itu..


memang takleh dilepaskan anak aku ni, rosak pulak barang2 orang kang

Jumaat

Senang jek tajuk entry aku..hehe
Weekendni, aku gi JB ngan family aku...citernya gini...abang ada hari sabtu kene habndle kursus kat Kolej ..pastu ahad lak bawak student gi motor GP..pk pk apa aku nak wat ngan alya, takkan duk umah jek. nak bawak lagi tak patut, panas gi kolej, pastu kang pekak pulak dengo racing motor tu. so aku call la mak aku, dia ckp nak gi JB, ha apalagi, aku pun nak ikutla..
so petang pas balik keje, mak n abah pun amikla, terus gi JB sampai2 makan kat Singgah Selalu...Sampai jek abah terus letak alya kat tempat mainan yg penuh ngan bola ni, punya la suka dia, tergedik2 kaki dia, tapi tak gerak pulak, excited tgk budak2 main bola, bola yg kotor tu pun nak dimakannya, sabojekla




Thursday, October 16, 2008

Stokin

Setiap malam aku mesti tido pakai stokin, lately kaki aku sakit la...napa agaknya?lagipun kipas duk ngadap kaki aku ni, sepanjang malam, sebab itukah?masuk angin?ntahla...aku terpk gak adakah ini disebabkan epidural?ada kaitan kah?mana la tau kan...kalau aku duk lama, nak bangun ha siap la kaki aku sudah sakit, so sebagai langkah mengatasi nya, aku pakai la stokin masa tido, n kasut aku takde dah tinggi, aku pakai sandal jek scholl ni .. nak jaga kaki weh nak pakai lama... tapi dah sakit camni, camno nak buek ni? lagipun pakai sandal sesuai la nak berjalan nak dukung alya yg semakin semangat ini, kalau pakai high heel mau terpelecok, tak ke naya...


cun tak stokin aku?beli kat leno ...faiz yang promote

Malam Jumaat...

Suspen jek tajuk, malam tadi...hehe malam jumaat ni...kononnye la entry nye..smlm ikut abang gi ajo student main squash..bosan duk umah jek, bawak la alya jalan..dan alya sungguh excited, terjerit2 tgk org pukul bola tu, tak berkelip mata dia, rugi plak, bateri hp aku ni abisla pulak..asyik kong jek bateri aku ni, takkan nak tuko bateri dah, hp tak sampai setahun lagi! nampak nye kene beli camera baru ni, camera lama mcm dah tak berkualiti jek, tu yg malas nak pakai...nantila kalau dah terlebey duit nanti, den boli la...


alya sememangnya suka main stering


ini la keadaan gelanggang squash kolej ku yg tak ikut spec ni...

Wednesday, October 15, 2008

Rumah Terbuka Rumahku

Malam ini adalah open house kecil2lan umah ku, tak ramai pun cuma rakan2 seperempuan sahaja, n kalau lelaki just jiran jek...so jgn kecik ati yek.tahun ni bukan taknak ajak semua, tapi takde kakitangan untuk menolong, tambahan alya tengah lasak, asyik nak ikut aku ke mana saja, so agak susah la jugak untuk buat itu dan ini. Okeh bermula 8 malam, sampai 10.30 semua yang dijemput hadir, thanks to all yg datang...
antara menunya, mee n meehoon soto, bergedil, lengkong n kuih raya, itu sajek ...dan suasana sungguh meriah dengan anak2 member yang ramai ... alya la yg seronoknya, sampai akhirnya menangis nak tido...





Monday, October 13, 2008

Makan lagik!

Semalam satu ari bersama student...mana taknya tghari jamuan raya makan ngan student malam nyer pun open house faiz pun ngan student...tak bestnya la tahun ni adake open college watkat kolej???biasanya wat kat otel...sunggu tak mesra alam.takde family gathering padahal benda tu la yg bestnya, berhibur sesama family.inilah masanya utk kita berjumpa sesama rakan sekerja, berkenalan dengan family masing-masing. So tahun ni takde dah benda2 ni semua, maka kitorang datang makan jekla, umpama makan tghari cuma lauknya nye la bertemakan ari raya, tapi takde mood raya pun...takde lagu raya, takde cabutan bertuah, takde denda mendenda as usual kat otel...semua takde...tak best kan???

ni petang smlm, aku duk berdua ngan alya, abang gi main badminton. alya ni dah ngantuk tpi tak nak tido, aku pun bagila dia main...korek2 rambut dora ni, pastu dia main kat meja, diri2 pastu duduk terentak dagu dia kat cermin, nangis sket,aku dukongla...pastu main getah lak...dia tarik2 lepas kat mulut dia, sakitla kot nangis lagi...terus aku pujuk susukan n terus dia tido...hahaha zalim tak???

Sunday, October 12, 2008

Hamper

atuk nya ni duk simpan hamper utk alya rasmikan...alya apa lagi memang suka menyimpan, menyelongkar abisla..budak ini sudah berdiri dengan lajunya...adake semalam dia leh panjat katil dah ngan jayanya...sabojek


Open house

weekend lepas ni aktivitinya adalah gi open house n balik muo
let's see the picasss

kak mun's house


pah's house


kak ya's house


am's house


shukri's house - actually ni kami gi beraya

pastu banyaklagi umah yang tak berambil gambo...

Thursday, October 9, 2008

Aktiviti Raya

Ok dah tak tercerita ni, tgk gambojekla...antara aktiviti balik kampung ni...jalan jekla kejenye

mandi manda di Lata Belatan...bako ayam lagik!









mancing ni...best la...first time lagik!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin