Pages

Tuesday, January 27, 2009

Main kat taman .. Jom

Semua dah balik semalam, hari Selasa....tp dua lagi adik abang tgl...cuti sek la katakan...keje nye main PS...adussss

so semalam alya dah boring duk umah, kitorang semua gi la taman ...bagi dia main puas2







Lepak Tangkak

hari ahad pulak, semua gi Tangkak pulak...kitorang nak makan Sabak Aur kat muo ni...tapi punyerla ramai umat...lama betul nak tunggu makan...ada kat 2 jam kot...hangen jek...

sesi memilih hidupan laut

toye jek muka masing2..lambat sangat n kelam kabut punyer servis kalini

i'm sorry ... possing dulu...




Roti John vs Putrajaya

ini pulak aktiviti wajibla, makan roti john n sate kajang kat taman warisan Putrajaya tu...actually family datang ngan 2 lagi kete from besut...mmg la gamat... sebelum mkn kat sini, kitorang gi alamanda...dah sental nasi ayam, pizza semua...konon2 makan sket2 la alas perut...pastu gi sini lak...apalagi mcm nak pecah perut aku


CNY

Coti CNY yang lepas, family mertua datang and co semua....so kitorang gi la umah ije ari Sabtu, coz semua gi kl dulu... mmg ramai ler if dah semua bekumpul...

alya suka la bila ada org melayan dia, tambah2 kalau budak2 yg melayan...

rehat sebentar @ alamanda

jauh perjalanan dah budak ini

nak jadik racer ka

@ alamanda


Bangun tido jek terus galak

Aku pon pelik, alya ni kalau bangun tido jek terus bangun gi memana dia nak...bak kata lain terus GALAK...bukan A.Galak yek! dia takdelah nak mengeliat dul ke baring2 duluku...ntah la ikut sapa ntah

tengok ha, kalau dia bangun, ada org kat sebelah dia, memang akan terus sengih ler

suka betul panjat kepala katil ni

suka betul time ni...ternganga luas, nasib aku sempat snap..gigi dia dah 9...tu geraham the latest one

Friday, January 23, 2009

Lokek ?

video

Pity Aisyah

Semalam me, eny n alya g melawat anak kak Ya (Aisyah)...sian dia kena masuk wad coz ada jangkitan kuman, demam tak baik 2... tp smlm aku gi, aisyah dah ok, insyaAllah arini kuo...

Sempatla aku lepak jap teman kak ya yg dah bosan duk ospital meneman sang anak...n sempatla jap alya temankan aisyah main playground ni

nak main jugak ini budak

"kakak, kakak dah baik ke?"

"alya doakan kakak cepat sembuh yek!"

mak andak kene la melayan budak2 ini

Monday, January 19, 2009

Happy Birthday to Kasih

Malam tadi kitorang geng ibu ibu telah dijemput utk mraikan belated besday Nur Kasih Fatihah...Kasih ni 2 minggu older than alya...

Happy besday to you
Happy Besday to you
Happy 1 st Besday to Kasih
Happy Besday to you

tema oren ker ni???

ni entrance umah pah yang telah di decorate besday party

cayala pakcik...kasih's grandpa...main guitar lagi!

To Pah and Apeng...thanks for invite us

alya telah menyepuk...bahasa apakah ini? kek kasih..and terus sapu muka dia...sabojekla

mak andak dukung khadijah (anak Zila), kak zi with anaknya, Huda

ina, mengena jugak nombor ko yek!

Husna (anak Kak Zi) with Syafikah (anak Kak Ya)
tengok ni lect KKLJ yang amat sukakan budak...Sulaiha with Kasih

and the winner is ... Iskandar (anak Zila)

Sunday, January 18, 2009

Happy 13 months Sayangku

Bila dah setahun ni, alya semakin faham apa org cakap...

1. Dah pandai ambil barang...bila kata "alya, nak tu!" dia terus amek, kasik kat kita

2. Tak kasik mak andak n papa landing kat car seat dia depan tv tu. siap tolak ngan kaki tangan semua, tapi bila mama landing kat dia...terus dia peluk...siap tarik kepala mama tak bagi bangun... cayala

3. bila papa marah dah pandai sedih, siap cebik mulut lagi

4. Suka sangat makan ubat

5. Siap nangis kalau aku amek kat umah bby sitter pas balik keje...sabo !!!

6. Jalan nak laju jek, tak sedo baru pandai jalan tu

n macam macam lagik la...

Rambut Baru

Hari ahad nya pulak, takde wat per...pepagi tu gunting rambut alya, rambut dpn dia dah masuk mata dah...
mcmmana ntah dia leh tau benda ni wisel...mama pun tak tahu..haha...ni baru citer anak ajak mak!

siap sedia la ko nak ... papa kejekan

tadaaa...hasilnya yang tak rata

lawak betul masani, aku dirikan dia...cakap alya, mama nak amek gambo, terus dia wat aksi possing gitu, siap letak tgn kat muka...aiii ni baru setahun dah pandai possing, apa cita ni???

Kaki kah ini?

ari Jumaat lepas ayah cik n makcik alya datang dr JB... makcik nye telah dapat keje di Kolej Komuniti Jelebu...aku pun tak penah sampai lg...anyway congrats la...diorg sampai petang dah, so malam tu duk lepak umah jek

Sabtu...kitorang g Melaka...gi MP lak setelah lama tak g, dah tak best dah sini, org pun tak ramai, smua dah gi Dataran Pahlawan kot...pastu kitorang nampak la yg wat tapak kaki tangan ni semua..panggil apa ntah, so cubela kat alya, wat kaki dia jek...ingat kan rm 10 jek...dah add gitu gini,kena rm 40...tak berbaloi langsung...ada ke tambah colour la, tambah isi la, tambah tapak la...ish korang jangan tertipu kalau buat benda ni tau!
ini la proses2 membuatnya...aku ingatkan alya takut, rupanya terkekeh2 dia ketawa...lawak betoll...
hha....amacam panjang kan kaki anak aku, macam tak caya pulak, nampak beso coz dah sumbat isi dalam ruang dalam tu, kalau tak kosong jek mudah pecah katanya....n the warranty adalah for the whole life....iyoo jok!!!

Thursday, January 15, 2009

Alya vs Adiah

ini antara baju yang alya dapat, lom pakai pun lagi ... cam besaq jek
ni lak antara patung2 yg alya dapat
....
actually ada banyak lagi adiah yg tak di snap...MALAS
ini budak memang tau! dulu car seat dalam keta dia taknak duduk, pastu dah simpan dalam bilik, leh lak dia gi duduk ... pastu kitorang letak car seat ni dpn tv, so alya dah ada kusi sendiri...

ni masa g jusco weekend lepas, bawak basikalni dia suka la...mmg duduk jek dalam tu, senang sket, tak larat nak mendukung






Tuesday, January 13, 2009

BEBEL

Dah 2 hari aku menjaga kaunter iDBMS ni ... maklumla pendaftaran pelajar intake sem2/2008 .. actually kaunter ni utk masukkan data kemasukanla...apa yg bosannya bila kes ulang modul, tangguhla pastu nak sambung balik...lantakler nanti pandai2 la ko tentukan ko nak masuk kelas mana..haha bley gitu

tak sempat la nak update blog...nak masukkan gambo adiah besday alya tp dah duk terpacak key in data ni, so tak dapekla

so next week dah nak mula ngajo lagi utk sem ni pulak....caiyokkkk rajin ler sem ni, hopefully....haha

Friday, January 9, 2009

mai p melaka

Pas aku dah simpan bunga dalam umah, kitorang pun tolak la gi melaka, dua keta la coz ramai..


seronoknya naik beca kat dataran pahlawan tu...rm 10 jek sambiltu dia citer pasal sejarah melaka...pahamke adik2 oi...loghat melaka ni...bukan loghat kelate...kikiki

mat terus balik kl pasni

seronok lepak kat dataran pahlawan ni...mcm2 ada

alya suka fish..dia nak pegang ikan tu

sempat naik kuda...ala mmg nak seronokkan mereka so layaannnn

inila keluarga aku + adik2 iparku

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin