Pages

Sunday, November 30, 2008

Anak Papa

Menjelang 11 bulan ni barula nampak alya nak bermanja ngan papa nye...sebelum ni takde mana nya nak kat papa...tengokla aksi2 nya

Wajah wajah 11 bulan

Ari Sabtu lepas kitorang satu kolej gi KK Segamat 2, ada Majlis Watiqah....so petang nya gi muo...n makan ikan bakar di malamnya @ Sabak Aur...tapi takdak gambo lak...pastu terus balik tgkak, semua takde kat muo...and ahadnya duk kat umah je...dah lama rasa tak berweekend kat umah...

nak jadi model roti lak...

suka sangat bongkar hand bag akuni

tgk tu duk isap picagari...

mama...tak gi jalan ke harini??

Friday, November 28, 2008

11 bulan

Sorry sayangg.....dah petang baru ingat...Happy 11 months...luv u...semoga semakin solehah, bijak, panjang umur, murah rezeki

Tuesday, November 25, 2008

Bolehkah saya menjadi model?

Gara2 bosan duk berdua ngan alya..aku pun amekla post2 dia ni...alya mmg pantang kalau diamek gambo, terus wat possing... sila abaikan rambutnya yg serabai...baru pas nangis...sbabnya aku kat dapo...dia takleh masuk dapo...n nangisla apalagi!

My name is nuralya batrisyia...

lihat punggungku...awwww

gaya gediksss

sejak2 akhir2ni, aku perasan yg alya suka wat gaya mcm ni...duk tersandar kat ujung sofa ke katilke, nak suh org acah dia...dan dia terkekek2 ketawa... i like this post very muchhh

tengok tu berdiri atas sofa...
dan alya sudah semakin menghampiri 11 bulan...lg 2 hari

Sunday, November 23, 2008

Jom main...

Minggu lepas ni, abang takde, join bawak student gi Kem kat Desaru...so aku nya balikla muo ajek..malam tu, maklong pun balik, bawak kan alya mainan ngan beberapa helai baju...maklong beli set bowling n lego...









n ahad papa amek kita kan...alya tersengeh2 tgk papa datang...baek jek dia duduk atas riba papa

Bebas

Alya bebas di rumah ... semua benda dia akan teraburkan...dia suka belon...nak sambut besday la katakan..duk bawah ampai tu...duk bukak laci tv kabinet...teraburkan semua yg ada...n kuokan semua yg ada dalam wallet papa...haha

Tagging Games

Ni la first wat tagging games ni...aku maleh la sebeno nyer... tapi nanti korang kata aku tak understanding pulak...so layannn

okehhh game mengambil gambo sendiri ni, mmg tak bapa gemor la , sebab nya aku duk amek gambo alya jek, mana da sangat gambo aku...so aku pilih la ek, untuk assignment ini...hehe

1) Take a recent picture of yourself or take a picture of yourself right now
- aku mmg amek gambo pakai kamera hp jek, tapi malas la nak amek gambo kat opis...aku tak make up arini...so toye jek muka nya...hehe

2) Don’t change your clothes, don’t fix your hair…just take a picture
- ni masa gi jalan2 ...mmg tak make up pun...

3) Post that picture with NO editing
- mmg takde masa nak edit2 gambo ni

4) Post these instruction with your picture
- not only me...dah kata tak byk gambo sendiri...so mesti ada puteriku ini...hehe

haha ni lebih kepada gambo anak aku ni...layannnn

5) Tag 10 people to do this

- sapa berminat...silakan!!!

Tuesday, November 18, 2008

wajah wajah alya menjelang 11 bulan...belum pun lagi 28/11 baru 11 bulan...tengok le aksi dia yg suka explore benda2 baru...ni sajek jek kasik puting pandai pulak dia isap...n dia dah tembam sket, kuat makan budak ni...pantang nampak org makan ke, nampak makanan ke...mesti dia bunyik mamam mamam mamam...sabojek...

Sunday, November 16, 2008

Last Weekend

Weekend lepas kitorang gi Jb la...ada game squash

ni otw...naik van kolej...excited alya first time naik van
ini pulak kat GoodHope Hotel

suka betul dengan raket tu

makan time @ Lavender with Mak Long

Jusco Tebrau...aku gi Sabtu..ko ahad kan iszan?

amek ini budak!!!

Tuesday, November 11, 2008

Mainan Baby pun kuo balik

Ini pulak aksi alya di malam nya

Alya berkawan

Semalam abang gi JB, aku pun ajak kak ya balik ngan aku. so kitorang gi makan2 goreng pisang, sedapnya la, makan panas2...pastu aku lepak umah dia , coz nanti abang amek kat umah dia...

alya dengan anak kak ya...aisyah(kakak) dan syafiqah (adik)

Monday, November 10, 2008

Gambar Studio @ Raya

Akhirnya gambar raya kat studio siap! actually lama dah siap cuma tak beramik jek...
ok ada 3 shot, famillies, kitorang bertiga beranak, n mat abah ngan mak
dan semua gambar ni saya sangat suka...canteekkk..kitorang amek gambo ni kat top's studio kat muo la mana lg, tempat tanah tumpah darah ku...hehe

ini la family ku - belakang - ija, mat, abang n me
depan - abah, mak n babyku nuralya batrisyia

mat, abah n mak

our happy family - abang, me n alya (rantai tu, tok ma adiahkan, hehe)

alya rupa sapa yekkkk????

Saturday, November 8, 2008

pool baru

ija belikan alya pool ni katanya besday present..mana aci, lama lagi kan alya! so tghari td lagi dah berendam kali pertama n ptg td kali ke2, ngan ija skali berendam, aku malas, lain kali ek leeya..punya la excited nya dia ni, abis dikocaknya air, mmg itula keje nya skrg kalau berendam...tambahan pulak ada bola, toys, pelampung semua, suka la dia...
yeaahh ini bikini, papa belikan kat PD masa meeting aritu
dan inilah pool mak long belikan, 4 org tue pun leh masukni

Kucingku

malam smlm, aku balik muo...tido umah makcik.atuk alya excited nak kasik kucing ni, beli masa atuk gi jb lagi...kelako betul alya, dia cam takut, tak nangis, memula tu, kucing tu dekat, dia amik ekor n campak jauh2...


video

Thursday, November 6, 2008

malam2 buat apa?

dah siap keje, harus update bloG!...hehhe


Bukan ada citer sangat pun, semalam alya tido kol 7. aku suka la dia tido cepat cenggini, macam2 aku leh wat.ingat tido terus, alih2 kol 10 bangun...alamak ..kol bapa nak tido balik ni...main la layan2 dia jap...kol 11 dia dah gosok2 mata...abang dah nak tido, dengan salamber nya dia kata, tgk papa tido mcm ni...(sambil ngadap dinding tu)...terus zzz...awak ingat alya pandai tido mcm gitu ajek?senang ler aku kalau gitu...issshhh sabojek aku...takleh jadik gini..aku terus masukkan buai, bagi dia makin ngantuk, dah nak nangis tanda protes taknak buai, aku pun angkat n kasik susu...selamat...terus zzzzzz


alya ..tengok sini..
haha, giginya nak tumbuh lagi sebatang kat bawah tu
macam ginila caranya kalau nak ambik gambo saya, yek papa!

Wednesday, November 5, 2008

layan video lakkk

video

video

lagik...

dan ini .. lagi aksi alya masa kat kl aritu
alya pow atuk dia, nak mainan ni jugak!


ini kat ISETAN, klcc..punya la suka dia main lego ni



sopping....

asyik cite aku jek, selitla sket citer abang...aritu masa aku gi cameron, abang gi shah alam ada kursus. sabojekla tetiba dia nak beli laptop..hmm kalau nak, nak jugak! tak menyempat2 terus gi low yat n sambar compaq ni...

Tuesday, November 4, 2008

Bz...

Tak sempat nak update blog...selasa-jumaat lepas, ada course kat cameron..jumaat balik tu lepak kl sampai sabtu balik muo ...ahad baru balik tgkak, so dah banyak gambo terperap...will update soon...nak menyiapkan kerja-kerja selepas diaudit..dpat ncr,huhu nak cover balik...

Ok di bawah ini telah ku update cerita2 yg terperap..agak2 2 minggu lamanya..gambojek dulu, cerita akan ku masukkan kemudian...

Jalan2

Ini pulak aksi2 alya masa jalan2 kl aritu...

Sesi melepaskan rindu

Pas balik cameron tu, am dropkan aku kat kl...Sabtu baru balik muo
Ok ini sesi melepaskan rindu...

Kursus kat Cameron Highlands

Ni pulak masa kursus aritu, 28 - 31 Oktober ..



LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin