Pages

Thursday, September 25, 2008

Wednesday, September 24, 2008

Tuesday, September 23, 2008

Jalan lagik!

Dah banyak hari aku tak tulis blog...bukan apa, jumaat lepas aku cuti dan isnin(semalam jugak)..ni kes observ student practical la ni...yus la dia pilih area tganu, so boleh balik kampung...cam dekat jek kampung kami tu kan, besut...so ari Jumaat pagi pas subuh, bertolak la...cepat betul rasa, kol 12.15 gitu dah sampai...aku apalagi kejenya membuta ler bersama alya kat seat belakang tu...

maleh la nak citer...sebab citer nya aku makan banyak gilos balik ni....hahah...naik balik ler mcm ni, dah 4 kg turun tau! actually my MIL ni niaga kat Param, so keje nya tawaf ntah bapa kaliler param tu, dengan hasil rembatan makanan yg byk, almaklumla kalau dah tawaf 3-4 kali, mau tak banyak yg dibeli nyer...plus makanan yang diniagakan...so aku la org yg terakhir sudah berbuka...hahaha...duk ratah ayam percik ke ikan percik ke then ... kat sini mana ada...kalau ada pun tak sedap...dan hasilnya 2-3 ekor ikanla akan ku ratah, nasi tak banyak okeh, spinggan sahaja...air 2 gelas gitu...

alya pun turut la turun ke param, tapi dah last tu dia demam+selsema+batuk, sian dia...bangun malam2 nangis sambil mata pejam, tgk2 hidung dia tersumbat, aku pun dukung la dia, kasik turun hingus dia tu...ada la kat sejam gak berjaga...pastu aku dah tak larat nak bangun sahur, malam pertama jek bangun sahur kat sana...ada satu malam tu pulak dia bangun kol 4 sampai kol 5 nak main...sabojekla...n mr hub seperti biasala...tgk kejap n tidooosss....eiii sabo jek tau!

so, semalam aku balik...lamanyer rasa, penat betul, coz sambung observed dkt Kuala Terengganu n Kemaman...tak gi mana pun coz tak sabo bila la nak sampai umah...tolak kol 10 sampai kol 7...penatnyer...

alya mengganas ... dia mmg cam ni semua benda dia sesuka ati jek
ini antara makanan yang dibakar

ayah de ... la yang bakar semua ni

ha laki aku turun padang... gambaran jualan ..

yeaahhh buka time

semua dah tido kepenatan

n malamnyer pasang pelita n main mercun

Wednesday, September 17, 2008

Keletah Alya

See gambo2 alya....
alya dah leh diri la mama...

bukan main lagi alya nak amik bongkah tu...


ni malam tadi, alya tido di bantal busuk aku...actually bukan la bantal busuk, tapi aku dah guna dari sblum kawin lagi, so lehla assume bantal busuk..hehe

tinggi tak saya, saya baru 8 bulan lebey...

ha ni pagi tadi, sabojek la dia dah koyakkan buku tu n masuk dalam mulut

Sunday, September 14, 2008

No Title

Minggu ni tak jadik gi Kl...so ari sabtu pagi balik la muo...sampai2 jek muo, terus ajak ija gi Melaka...sopping lagik...tapi dia taknak, so apalagi aku suhla ija jaga alya, n pinjam her car...wah best jugak jalan berdua ni...kikiki, gi Jusco dulu, pastu gi Mahkota Parade...hajat di hati nak sopping barang2 raya la...so rembatla handbag, baju n sandal...dan sket2 yg lain...utk sapa???adalerrr...penat nyela jalan pose2 ni...ada ke sampai umah kol 7...hahaha jalan sakan, sampai ija call tanya bila nak balik...penat jaga alya...hahaha...tapi aku masih takjumpa kasut ngan handbag raya aku...so akan berjalan lagik....sudah pastinya every weekend kitorang akan berjalan...pastu malam pas buka, mr hub nak balik tgkak, nak tgk bola,hmmm mmg bola no 1 dalam idup lain...aku no bapa ntah :( ahad baru dia datang amik aku, tp pas buka baru balik Tgkak...kitorang buka kat umah jek, beli mmg tak hengat la kat Param tu...
n semalam, adake alya bangun kol 5 nak main, adusss...aku mmg tak sahur, minum air jek...so biarla dia nak main sorang2, last2 kol 6 baru tido balik...aku yg terasa kengantukannye...janganler wat camni lagi nak oiii...
susahnyer nak berbuka...umah makcik aku ni banyak sgt khazanah...

mangsa nyamuk



Sambungan Balik Kampung

okeh...nak updates gambo sket, baru transfer gambo dari camera, before ni pakai hp jek...gambo2 masa balik kg aritu, alya yang suka mandi di Air Panas La...


ini la Kolam Air Panas nyer...setelah berendam, kaki aku siap merah lagi mcm pakai stokin merah pulak...tempat ni glamer la...ramai org2 tua la yang duk merendam kakinyer di sini...



Thursday, September 11, 2008

start kol 2.30 pm, aku, kak mun ngan kak zi anjurkan kursus wat Marble, Cheese n Choc cake...kitorang mintak tlg Su, one of KKLJ lect ajo kami kami ni...so seramai 19 org staf KKLJ telah join kursus ini...dan hasilnya kek2 nya amatla sedap...nyum nyum nyum...penatnye la bulan pose ni nak wat cake...kitrorangnya kursus ni kat kolej jek, kat dapo bakeri ni...

itula Cik Su... Cik lagi ni...

our group

kononnyer ni...hehe


Wednesday, September 10, 2008

Rutin Seharian di bulan Ramadan

Rutin bulan pose ni, pas balik keje mesti gi Pasar Ramadan, beli kuih ngan makanan ringan2... pastu baru amik alya...balik tu terus letak dia dalam walker, leh la tgl kejap...kemas2 dapo sket, pastu akhirnya dia mesti menangis berjurai2 air mata, sbb takleh masuk dapo..dah teruk sangat barula aku amik, n main dengan dia..alya ni mesti nak org ada kat dia...dan akhirnya mr hub la yang akan masak...okeh mari tgk gambo alya

mak ji... baca buku tu jangan tak baca...

banyak2 benda dia paling suka casing hp ni

video

Tuesday, September 9, 2008

What Flower Are U?




You Are a Daisy



You see the world with an artist's eye.

Finding beauty is easy for you - even in the dullest of moments.

You notice all of the colors of the world, from fresh grass to sunsets.

You are a total optimist and hedonist. You love to drink life in.

Zaman dahulu kala..

Let's try this fun link - YearbookYourself.com, Taken from http://thepinkstilettos.blogspot.com/

This is me in 2007

and this is me zaman dahulu kala...

1960


1966

1978

1996

2000

Monday, September 8, 2008

WAJAH WAJAH POJAAN HATIKU..kekeke


Sebijik la orang dolu dolu kan...kui kui kui


1960
1970
1980
1990

Sunday, September 7, 2008

Weekend yang penat

Penatnya aku rasa weekend ni...mana taknya hari Jumaat pas keje, terus pack brg coz nak gi KL, aku pun tapow jek zinger burger n whipped potato 4 alya, dah tau dah mesti buka dalam keta...masuk hgway dalam kol 6, kol 7.15 dah exit bangi, heading to ijee's house...mr hub pun stop la tepi pas exit to, n buka ngan zinger burger tu..tak sedapnya la adake roti dia dah keras, bapa lamanya burger ntah...nasibla alya tido all the way, senang keje ...hehe..pastu terus gi umah abg laki aku tu...pastu malam2 tu relek2 kat umah, sambil layan alya yg susah nak tido...asyik nak main...penatnyer laaa...
Hari Sabtu, bangun pagi siap2 terus gi KL umah mat kat kondo Tmn Desa...sampai2 my parents ajak gi Sogo...punyer la jam nak sampai depan sogo...pastu parking pun dah tutup...sabojek la...punyer gila ramai orang kat sogo siap Q nak masuk...apadaaa...tu la sapa suh gi weekend kan! kalau nak, gi pepagi!!! terus kitorang gi Gardens...nasib jalan clear...sampai Garden terus cari Potato alya ...dia dah lapo, sian anak aku ni kalau jalan dia la mangsa, coz mama dia malas le nak masak bubur2ni...pastu amik la stroller kat Gardens tu ...sabojekla kejapjek dia naik dah bising, terus pulangkan balik ...wat malu jek, tu la malas nak bawak stroller jalan, menyemakkan boot kete pastu pakai tak bapa nak lama...tak gi mana pun coz bukan leh makan pun, pastu alya nak tido, terus balik...gi cold storage je...

Balik umah, smyg, pastu kuo ngan mat lak gi opis, dia ajar touring sat...borak2 nak memember kat sana, tgk spa kat situ, teringin lak nak gi, nanti leh la lepak bebila free..pastu terus balik umah amik mak n abah coz nak gi airport nak anto cousin gi India, wat medic..pas dah jumpa sedara ramai gakla yang anto...dah kol 6 lebih time tu...pastu mat ajak buka kat Pavillion...adus dahla jauh, sempatker!!!... aku dah pegang dah famous amos ni, mana la tau tak sempat buka...sampai ejk Pavillion kol 7.10 ...letak jek keta kat Jokey tu, tgk2 mmg la takde tempat dah nak makan...food court dia yg penuh tu, madam kwan pun penuh...apalagi minum ari mineral dulu n cookies tu, tepat jangkaan aku.. pas tu la baru makan...tak best lgsg la nak makan bila tak dirancang cam ni...aku makan lasagna jek...boleh tahan gak makan kat food court Pavillion ni...pas dah buka gi la jalan2 gi Parkson...rembat mainan alya jek coz skrg dia sibuk nak main, beli bantal Dora n toys ... mat lak shopping barang dapur dia...leceh betul beli induction cooker...so kena la sedia kan semua periuk belanga yang stainless steel...pas dah menyopping balik la....balik tu mat masak nasi goreng lak, test kuali baru dia tu...makan2 n tido...

Ahad....okeh arini gi Shah Alam ... nak jumpa kawan Mr hub...gi la apa mall ntah then gi PKNS...beli la sepasang baju... pastu beli ketupat, coz my parents suka...n for Kak We too...balik tu singgah umah dia kat PJ...alih2 kawan Mr Hub takleh datang kete rosak, so kitorg gi la klang pulak...kawan dia kat sana...gi Jusco Bukit Tinggi...bestnyer Jusco ni...besaq gedabak...smentara diorg jumpa, aku menyopping lagi mainan alya...n aku beli cup utk dia, alya tak suka minum dalam botol, nak dalam cawan, so hopefully pasni, minumla dalam cup ini. ha tak sempat pun nak jalan sebab tujuan utamanya nak jumpa prospek...pastu balik la...sampai umah dah kat kol 4...terus siap2 nak gi lagi skli berbuka kat umah Ije...beli makanan semua kat Pasar Ramadan kat putrajaya...bestnya la semua makanan ada...penatnyer menawaf, then balik dah kol 7.10...siap 2 utk berbuka...buka sambil layan alya...mana tak aku penat...pastu mandi kan alya then balik dalam kol 8.15, sampai kol 10...balik2 terus collapse...penatnyer...tak larat dah...alya lak nak main sampai tu, aku tutup jek pintu n lampu, bio gelap...last2 kol 12 dia tido, asyik nak menggigit jek semalam...sakitnyer la...
n harini, gi keje...


dengan all toys dia

tido time..

Tangs...
mat tengah menyopping periuk belanga
Jokey kat Pavillion

ni lawak, alya pakai rambut palsu mat masa gi Indon aritu


nangis dah taknak pakai rambut ni...


kat umah Ijee

The Garden...

KLIA...

KLIA

Wednesday, September 3, 2008

Alya Di bulan Pose

Masa berbuka, mmg sian la alya, semua tak layan, nak makan daaa...dia bising jek naik walker dia ni, tarik2 baju aku nak suh angkat, makan le cepat2...tapi kalau dengar jek azan kat tv tu, terus gi depan tv. alya memang begitu, kalau dengar azan Maghrib tu, terus la dia pegang2 tv tu, alhamdulillah, ada ciri2 tu...malam pulak tido 10-11 pm...adus penatle melayan budak sorang ni...gambo ni, malam tadi yus tiupkan belon, ha suka la dia...nah main ler puas2...


Tuesday, September 2, 2008

Salam Ramadhan

Selamat Berpuasa semua umat Islam..arini sudah naik keje setelah dua hari berpose di umah...ok apa aku buat last 4 days..ari sabtu ada short course kat kolej...tgk la smua2 course tu kejap2..sajek takde wat pe...n ptg nya mat datang, so we all gi sgmt jumpa prospek...then terus balik muo...ari ahad pulak gi giant shopping barang umah n barang alya, banyak dah abis, pastu gi makan kat Kelab Golf...melantak sebanyak 2 ada... maklumla sok nak pose...hehe...malamnya semua gi terawih, aku duk umah tido ngan alya...zzzz tak merasa terawih la aku gini...dan Isnin nya bermula la pose...napa la aku penat jek dua ari pose kat umah...takde stamina lgsg...apadaaa..petang nya gi Pasar Ramadan , amatla ramainye umat...hhhee..kitorang borong kuih ada dekat 10 macam....astaga...pose ke apa ni....wakakak...lauk pauk nye lagi...kikiki...then semlam, selasa dah balik Tangkak, buka kat umah masak...terus sket lauknya...waaa...nak gi Pasar Ramadan kat Tangkak ni ujan la plak...takpe la arini masih ada...ok sat lagi nak bawak alya gi klinik...mintak2 la larat nak bawak sorg2 ni....coz dah smakin smgt anak aku ni...mau semput mengangkat nya...daaa

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin