Pages

Thursday, August 28, 2008

Happy 8 Months Dear

Semoga semakin bijak dan terus membesar dengan sihat,solehah,murah rezeki... Insya Allah

nak merangkak camtu jekla...pastu jatuh daaa

Sunday, August 24, 2008

Balik Kampung


Cuti mid sem ini, pas balik Langkawi, hubby ada ptk on tuesday, pas jek PTK terus balik kampung nun di Besut sana...alya suka le dapat main pantai, pastu mandi kat Air Panas La pulak... besarnyer la dia ni...and semalam balik daa...bubye mak andak...bubbye mak anjang...hehhe...don't cry anymore...huhuhuhu
dah siap nak balik kampung...

Alya tido all the way back to kampung...



sukanya alya main pasir kat tepi pantai ni..

adik beradik...

with mak anjang

sukanyer diee

ngan papa...

ni kat Mydin Kuala Terengganu

Kat tok Bali...aku nak sopping tudung..

alya asyik menonggeng nak merangkak tak lepas2 lagi

Sunday, August 17, 2008

Hari Ketiga

Hari ketiga ialah hari nak balik...berakhirla percutian kita buat kali ini...
1. Lepas check out , kitorang gi Beras Terbakar, sempatla menyopping kali terakhir. Pastu terus gi airport, flight kol 2.15. Makan dulu kat Kenny Rogers...ok enjoy the picas!








Hari Kedua

Sambungan Hari Kedua...

1. Lepas gi Makam Mahsuri, makan, n anto abah balik otel, dia nak tido..
2. Kitorang sambung shopping kat Billion pastu kat JettyPoint
3. Alya kat langkawi , western jek, makan potato jek, kfc la bubur mcD la, n last mashed potato kat Kenny Rogers...pas ni jangan tak nak bubur mama masak sudahla...

try jek topi ni, alya taknak dia tarik rambut tu

Depan Jetty Point

Dataran Lang Beside Jetty Point



and all the sceneries there...

dan malam nya makan kat restoran dekat ngan otel tu, jai corner ke apa ntah..

Coti-Coti Malaysia


Mari bercerita setelah kembalinya dari Pulau Langkawi...Kami telah check in di Bayview for 2 nights. n for dearest alya, sorry sebab tentu alya teramat la penatnya..tapi takpe alya 7 bulan=papa 26 tahun...wakakka

Hari pertama...
1.. sampai dalam kol 3, pas rehat2 sat kat otel, kitorang mula la mengorak langkah...first place kitorang gi was Langkawi Cable Car, gayat sehhh...naik ngan hubby jek , ija ngan mak duk jaga alya, shopping2 kat bawah tu. nice place anyway... nasib gak tak bawak alya coz punya la tinggi, aku pun gayat, kalau dibuat nya alya nangis kat atas tu, apa nak buek! sampai atas tu, it's about 171 m, kena panjat tangga lagi nak naik ke puncak... mmg la syok atas ni, coz satu langkawi kita leh tgk...so kitorg pun bercadang la lagi utk datang ke sini lagi, tapi lebih nak ke pulau2 sekitar..coz mana sempat nak gi kali ni yg kejap ni... meh tgk gambo2

alya tido masa sampai kat geopark ni


Langkawi Cable Car's entrance

see...gayat tak?

ni pulak leh cross jambatan tu, utk lihat kat bawah, tak gi pun ngeri...

ni jekla yg mampu aku naik menuju puncak!

on the to pantai cenang, singgah la kat tempat boat2 mewah ni

2. Ok lepas naik cable car, kitorang gi Zon Bebas Cukai kat Pantai Cenang tu, sebelah UnderWater World. shopping la coklat sket2 kat sini.


atuk dia ni tgh memilih sunglass...


finally... beli yang kaler ijau ni

3. Pastu makan time. makan seafood kat pantai cenang ni...lupalak nak amik gambo, coz alya dah merengek2 nak tido. Pas makan, balik la tido time...zzzz

Hari Kedua...

1. Pas breakfast kat otel, kitorang gi Makam Mahsuri.. last aku gi masa kecik2 dulu...lain dah ekk

kat entrance ni reramai nak beli tiket, rm 5 for adults, alya dengan topi, tok mi beli kat Cable Car

in front of Mahsuri Tomb

macam pelancong tak? hihi

telaga mahsuri

buai ni dalam rumah Mahsuri

Wednesday, August 13, 2008

Let's enjoy the video

Ha for mak andak, tgk la video ni kasik ilang rindu tu...kekek lawak lawak..ni awek kipas ni.eny, tinggal kan comments or shout kat msg box tu!

video

ni time alya tido kol 12 aritu...ntah apa2 yg dia nak main!

video

Sunday, August 10, 2008

Tido lambat

Napa la Alya tak nak tido ni, ngantuk giloss...at last kol 12 mlm baru tido..pastu banyak kali jaganya ..badan panas, demam kot nak tumbuh gigi atas pulak even baru pas baik demam...dah ada dua gigi atas..

" releks la mama ...alya nak main lagi"



Saturday, August 9, 2008

Jalan-jalan Cari Makan

Alya bangun lambat arini, macam masa bby dedulu jek, kol 10 baru bgn, then aku mandikan, bg makan bubur. Jap lagi nak gi org kawin, kat Tangkak ni jek...Pastu Ija call kata nak datang, lega aku, dia ngan kawan dia jaga alya jap sementara me n hubby g wedding..pas dah balik tu, ija nak bwk kawan dia gi beli kain kat Tangkak ni, so aku pun sibukla nak menidurkan alya, coz mata aku ngantuk sangat...pekena nasi minyak la ni...hehe.. alya tido kejap jek, naik pening pala aku...pas2 tu, aku tel ija balik , dah 2 jam masih beli kain...apadaaa..dia ajak gi Mlaka...apa lagi on la...so pas Asar kitorg gi la... yg utama nya nak makan ikan bakar kat Duyong, singgah sebentar di Dataran Pahlawan, sempatla grab baju alya, n Pen Drive ada pc fair kat MP. Then 8.30 gi la Duyong, alya taknak dok diam coz dia dah ngantuk...

alya yang buas di mana berada

on the way ke melaka

menara Taming Sari..tak naik pun coz dah kol 7 tak sesuai la bawak bby jalan Maghrib2 ni

ija n alya ..alya suka main benda2 sejuk ni

Friday, August 8, 2008

Besday Jannah

Happy 2nd besday to Nur Jannah on 8 - 8 -08...kami satu kolej membawa anak masing-masing memeriahkan suasana...enjoys the picas alya with papa..sebijik kan
dari kiri: ina, besday girl(jannah), pah with faatihah, me and alya

with kak zi n huda

potong kek time
alya with her papa with the cakes too

alya with uncle faiz n Malaysian flag given by cik Ina...Happy Merdeka!!!


yeahhh..duk diam-diam...nak bergambar ni

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin